Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Tuesday, February 26, 2008

betulkah masa itu juga ubat?

dua tiga hari.

aku dalam dunia aku sendiri

kadang-kadang ketakutan keseorangan.

aku lebih banyak mendiamkan diri.

berat dan senak kepala otak

mungkin effect 24/7 mem-bizi-kan diri minggu lepas

dan
sedikit tekanan perasaan yang tiba-tiba datang pada penghujung minggu itu.

dari mana tekanan itu menjenguk..
aku kurang pasti.

aku seperti mahu hidup hanya bersama Enche H dan famili ku

melupakan seketika teman-teman ku

tapi,
aku tidak boleh seperti ini

kerana teman-teman juga sinar hidupku

melupakan mereka seperti memaksa aku ke dunia gelap

aku cuba tarik diri aku keluar tapi tidak berjaya.

aku rasa aku perlukan masa untuk keluar dari atmosfera bingai ini.

Saturday, February 23, 2008

aku mahu privasi

maaf url ke blog ini sudah di ubah.

aku rasa aku belum bersedia untuk munculkan diri aku ke dunia gila ini
dan membiarkan ceritaku ditatap secara umum.

aku tersilap kerana membawa monolog hatiku menjenguk dunia luar sebentar.seperti memakan diri rasanya.

katalah aku pengecut.

aku cuma tidak mahu di sakiti.

aku lebih selesa begini. menjadi rakyat halimunan dalam negara blogosfera ini.

biarkan aku keseorangan.




*aku cuma tidak mahu di ketahui secara langsung. kalau kamu-kamu terjumpa blog ini,
aku masih mengalu-alukan kedatangan kamu..

lemah

aku rasa sangat lemah. sangat sesak.

me, at zero point of my life.

trying to get out from sarcastic situation.
haunt me since ages.

now i'm in it. boo!






*hari ini,monolog aku semakin membingitkan kepala aku..aku perlu keluarkan. supaya aku tenang.

Thursday, February 21, 2008

sedikit melankolik

kata orang..
bila bahagia itu datang berterusan
kecewa itu kemudian akan tetap datang
sekali
tapi sangat pedih

pedih.

bila pedih
kicau burung seperti ribut
wangi bunga seperti bangkai

kacau. kusut.

bukankan aku tak ada perasaan?
aku baru saja minta perasaan aku kembali semula

tapi datangnya perasaan aku kembali
sangat menyiksa jiwa aku

aku tak tahu kenapa
kenapa?

adakah aku terlalu beremosi
atau memang takdir sedang mendera aku.

aku tak tahu apa perlu aku lakukan
sama ada aku terus pasrah ikut kehendak takdir
dan jadi pengecut

atau

aku lawan ia bagai aku gadis gagah
tapi tanpa pasti aku mungkin jatuh
tanpa pasti aku mungkin berdiri gah lagi.

sungguh.
kali ini sungguh lain.
aku kusut.

ya, ALLAH.

Monday, February 18, 2008

keparat

a soft reminder

Kamu beruntung di bumi Malaysia.

kerana

Semua.
i mean SEMUA

rakyat malaysia adalah warga Korporat dengan wanita-wanita cantik bermekap tebal.

tak percaya???

lihat TV3 dan yang sewaktu dengannya

pptttuuiiihhh!!!

korupsi.

Thursday, February 7, 2008

sadis

perempuan pongget 18PL kata :

"I do like to read. I like to gain knowledge as much as i can. I read many english books.
Except Malay books 'coz they sucks and outdated"

tiba-tiba darah aku menyirap.

woi perempuan!
muka kamu sawo matang.anak mata mu hitam. kamu berbintikan melayu. rambutmu blonde dan aku tahu asalnya hitam legam. tapi kamu..

shame on you!

sabarlah Za'aba. sabarlah..

Buku Melayu tetap knowledge. Cebisan daun bertulisan sanskrit tetap knowledge. Aku berani kata knowledge kau masih cetek. Berani kamu kata bahasa ibunda mu sucks.
Siapa kamu? anak kambing??

shame on you!




*stupid blonde. pernah dengar?

cerita Incik Tebuan (1)

"hye incik. mahu kemana?"

"hai budak. siapa kamu?"

"kita sama serangga. aku lebah dan kamu?"

"aku Incik Tebuan dan aku tidak tahu kemana aku ingin terbang."

"Mahukan kamu bersama kami? Sang koloni lebah?
Membuat madu hitam, menyembah ratu gelap.."

"Kenapa aku?"

"Kerana kita ada persamaan."

Wednesday, February 6, 2008

otak tiga suku

aku sedang melihat manusia
otaknya sebesar lubang telinga
suku sudah dimakan berengga
tinggal lagi sisa

dan
aku lihat manusia itu lagi
sedang mentertawakan manusia-manusia lain
dan penuh sindiran berkata
"hey dunia, aku lah pengkritik hidupmu"

poodah!!
otakmu memang hanya layak di makan berengga.
fikiranmu sesempit lubang jarum
mulut mu pedas. hati mu keras.
akal mu??
.tiada.

Tuesday, February 5, 2008

aku ingin peluk abah dan katakan "aku sayang abah"

puisi buat ayahanda - Miss Fynn

kembali ke sebulan lepas
ketika aku di Indie Day Out, MCPA.
(sempat tengok Hujan dan KL's Blues punya peformance je)

terasa.

emosi ku terjejas.

mendengar kembali puisi itu sentiasa membuatku teringatkan ayahanda.


abah aku ingin pulang & aku mahu pulang.
anakmu ini milik kamu, abah
aku ingin pulang...
abah, aku sayang abah

abah,
abah lah yang sentiasa menghulurkan tangan
ketika aku hampir mencecah bumi
dan bawa semangatku kembali mengapai awan
tanpamu, sudah tentu impianku telah lama reput.

Terima kasih masih tak mampu meyelesaikan hutang kasih sayang mu kepada ku
apa yang aku dapat katakan..

aku sayang abah, selamanya.
Terima kasih abah.

*setiap kali ku ulang puisi ini, air mata ku akan mengalir. oh aku memang emosi. tak salah kan??