Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Sunday, February 22, 2009

olumar

ini ada satu kisah..
lelaki nk wat bingai ngan aku
konon aku ni bukan sekampung
tak layak nk bertemu-temu

ini ada satu kisah
seorang lelaki nak buat bangang ngan aku
konon aku tak tahu pape
tak layak nak bersua muka


wei
jangan sampai otak sempit
kau,
jangan sampai mulut cam haram


aku tak cari pasal ngan kau weh

Dinner at CyberView

Fine Dining, theme-Corporate.

Rupanya penat jugak eh blaja dining etiquette neh. Pegang garfu nk kena kemas, nak buang makanan dari mulut pun kena tukar sudu, nak g toilet pun ade cara. Mak aih.. rimas...

senyum tipu. xsabar nak makan neh!


Appetizer : Caesar Salad with Parameasan Cheese (Sah2 laa aku xmakan)
Soup of the day : Cream of Mushroom Soup (lil bit pahit)
Main Course : Crispy Chicken with Risotto, asparagus and asjdfwehf(?) (aku lupa namanya)
Dessert : Creme Brulee with Ice Cream (oh. sanggggggaaaaaaatttt sedap weh!)

ni laa dessert nye.. nyum nyum!

Lepas makan, cam biasa ada lucky draw and my lucky number is 3001. Jadi boleh pulang dengan set mandian Body Shop.

100% recycled paper



Tapi, harus jeles ngan kak Onny yang dapat hadiah penginapan worth RM900!

sedang cuba memindahkan ke-lucky-an dari kak onny

Walaupun berpakaian seperti bini Mafia, sesi bergambar bersama rakan-rakan mesti ada. Namun pada hari kejadian, Incik Tuty, Incik Tya and Inche Dot tiada.

see, aku ada enam bodyguards!


Jadi, terima kasih to Career Unit sbb anjurkan dinner nih.




Tuesday, February 17, 2009

shut up n back off

penat.
depresi.

perlu silent untuk seketika.


siapa betul sebenarnya?




NotaMinda : Dunia xkan sentiasa menjadi adil..

Tuesday, February 3, 2009

A Men's Guides to a Women's Bathroom by Jo Barret

Review book lagi..

Baru saje usai membaca novel ni.
Kelakar, romantik dan paling mengejutkan,
apa yang author tulis pasal 'Perempuan & Bilik Air'
memang 98% tepat.

Aku paling kagum bila aku dapat tahu yang author buku ni sebenarnye lelaki.
Gosh!
Cara dia tulis boleh buatkan kita lupa yang dia sebenarnya seorang lelaki
sangat detail, sangat urmm tepat.

Meet Claire and her story inside this book!

*aku bagi 4 bintang.

---------------------------
Review2 sebelum ini

Singletini by Amanda Tremble (3.5/5)

Utopia Trauma by Rahmat Harun (4/5) sbb aku sgt suka malay poems and literatures

Antologi Kacak Jelita - (3.5/5)

Kasut Biru Rubina by Sufian Abas (4.5/5) - buku yang aku baca banyak kali pun aku boleh gelak sorang2

Sabotaj 3 by Sindiket Soljah (4/5)

Chiken Soup for Teenage Soul Series (4.5/5) yeah aku sgt suka baca siri buku ni

Buku Untuk Filem KAMI - Selengaraan Ahmad Kamal Abu Bakar

*Ni semua latest buku yang aku baca. Yang len dah lupa. urghh!

Currently baca buku:

New Moon by Stephenie Meyer (sequel kepada novel Twilight)

NotaMinda: Terbayang-bayang kekacakan Edward Cullen. drooling!