Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Thursday, April 26, 2012

Fitflop Sandal

Hi.. Lama tak ber-blog (lagi). 
Kali ni nak promote slipar boleh? Tapi aku tak bebayar punya promoter ni. Haha.

It's more like a recomendation from a satisfied customer of....

Fitflop!

Hehe. Selipar ni mula2 aku tak pernah dengar wujudnya jenama  ni until one fine day, Hannah, ofismate aku, pakai pg kerja. Nampak nice gila and on the same day, Hannah bawak aku pergi TANGS tengok selipar ni.

First impression, lembut!!!!! 
Sebab selipar ni ada Microwobbleboard™ midsole.

Since aku memang jenis suka pakai selipar and selipar tersebut mestilah tebal (sebab aku rendah), terus... fitflop ni masuk dalam item to buy aku. But the truth is, first time aku tengok harga selipar ni, hampir terpengsan sekejap. It took me quite some time to think about buying it.

Lepas kira2, fikir2 selama ni aku selalu sakit kaki n betis sbb pakai selipar rm10 downtown, i might need to really take care of my feet. So there goes;

bought at Parkson KLCC

My fitflop! tu pun selepas tiga kali duk pergi fitflop Isetan n fitflop Parkson. 

Ok, apa yang best nya bila pakai memang rasa ringan n cushioned. Sebelum ni aku ada masalah kalau jalan lama2 even with selipar biasa sebab aku akan rasa compression kat tumit and lepas tu akan rasa numb. But, so far lepas pakai selipar ni, xrasa langsung. The best thing is, selipar ni memang designed for sporty look and more like shock absorber (amekkau). So, kalau lari2, naik bukit sket2 tu or turun/naik tangga memang selesa. And terbukti bila aku try turun and naik tangga from/to level 12 rumah aku, aku tak rasa sakit kat kaki. Tapi mengah tu biasa la. Tak cergas katakan. huhu.

Mula2 beli rasa menyesal jugak. Sebab kalau setakat nk tgk lawa, kat downtown pun aku ada jumpa fitflop xori for RM 30 something tak silap. But bila aku fikir, I go for comfortable sandal, not for showing off semata2. So aku kebal kan jugak hati beli. Haha. Lagi pun cantik compare to Scholl n Clarks.

Oh, btw, the price range is in between RM 229 - RM 400++ depends on the design. 
Kalau kat sports warehouse Subang boleh dapat 20% off tapi limited design n size.

Apa lagi, kalau kamu ada masalah kaki and mahukan selipar selesa yet looks trendy, might try this brand; Fitflop. 

Boleh browse dulu design kat facebook Fitflop Malaysia . 

"Wear the shoes, rule the world"  =)