Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Friday, December 14, 2007

monolougue de' mentah

monolog mentah

in hanya monolog aku yang masih mentah
untuk dunia kamu
tiada kata2 indah, menarik atau 'cool' yang akan kamu jumpa dalam ni
hanya monolog aku.
pasal aku yang tak pandai berkata-kata.

hanya perasaan semata mata ingin aku curahkan di sini..
aku tak harap apa-apa dari monologku..
cuma kepuasan.

hingga saat ini hatiku masih bermonolog bersama jari jemariku.
.jariku lidah kepada hati ku.

merapu merepek..
malah mungkin tak masuk akal..
cara ku hidup ku..
tidak se 'cool' seperti dia..dia atau kamu sendiri..

ini monolog aku..
ini tempat aku menghakimi orang dalam duniaku yang tidak perfect.
jadi jangan salahkan ku jika apa yang aku luahkan tidak kena pada pandangan or penglihatan kamu..
kerana ini duniaku
aku tidak pernah menjemput kamu semua keduniaku
kerana duniaku masih mentah.

p/s: no enjoy reading in my monolog mentah..

Tuesday, October 9, 2007

HAPPY BIRTHDAY AKU

aku dilahirkan 9 October 198x
bukan 10 September 198x.

xda wish untuk aku. aku pose.

Friday, October 5, 2007

aku menulis lagi..

aku gatal tangan mahu menulis..

menulis?
erm..mungkin menaip..

ikut suka aku nak taip apa-apa pun..

banyak yang aku ingin taip..
tapi semuanya mengusutkan benak kepala otak aku yg tidak bersalah..

oh..macam mana ya..

lalalala

Wednesday, October 3, 2007

ini KARMA

ni baru betul karma..
kan dah terkena balik
-------------------------------------------------
dulu aku lah gadis bermulut manis..

dulu aku lah gadis manja bermulut sinis..

dulu aku lah jari jemari yang mengawal boneka cinta yang bernama LELAKI..


dan kerana KARMA

aku lah yang jatuh di balas janji tak ter-kota

akulah yang tersungkur bergulakan kata dusta

dan aku lah terpenjara dalam cinta rekaan aku sendiri

INI CERITA TENTANG GADIS ITU..

said n said

right brain said:

"kan best if xda perasaan.. xdilukai n x melukakan..*sigh*"

left brain said:
"kan sgt best kerna kita ada perasaa untuk dibahagiakan..*giggle*"

myself said:

"kan best kalau kita dibahagiakan bukan dilukakan dan melukai..*wink*"

Tuesday, September 4, 2007

its hurt

entri-entri aku dalam ni hanyalah sambungan kepada entri-entri lama aku dalam blog terdahulu. cuma kali ini entri ini adalah hasil kata-kata hati yang sakit, yang x cool, yang bagi aku hanya tin kosong.

aku hanya meluahkan apa yang aku tak dapat katakan dalam hidup aku.
hidup aku yang penuh kawalan dan kepura-puraan.sangat kompleks.

dan dalam ini tempat ku mengadu. dalam caraku.bukan tempat ku menarik perhatian kerana aku ingin bersendiri di dalam ini.

aku hanya ingin jadi diri aku. kalau ingin judge diri aku, sila back off.
dipersilakan untuk judge aku di tempat lain.