Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Tuesday, March 6, 2018

Wukuf

If only people know what we’ve been through..
What ever happened in the past, are lessons learned for both of us.

I used to say ‘Pelan-pelan kayuh’
We did it so far. Alhamdulullah.

Enam bulan lepas, aku rasa one of dugaan berat for me. He didn’t know.
Almost kecundang. One day; Hari Arafah. We were at the R&R, time wukuf we both sat and prayed.
I prayed for my heart, to ease the burden, to forget, to let it go and..


To have our own child.



He asked, what did I prayed for.. i smiled, but my heart..... was almost bursting.

I said “Rahsia”


After few months, I guess Allah answers my prayer. But not the last one (yet).

Friday, February 16, 2018

Awesome

Dah lima tahun

:')

Lima tahun yang tidak senang. Dalam caption insta aku, dia tanya kenapa aku tulis awesome husband. Atas birthday cake dia pun aku tulis benda sama.

Aku tanya dia balik;

"Berapa ramai kawan-kawan awak tanya, 'Isteri kau selalu outstation jauh-jauh kau tak risau ke?'" 

Dia jawab,

"Ramai" 

Aku pun cakap,
"Even orang sekeliling saya pun tanya soalan sama 'Suami kau tak marah ke?'"

Aku sambung lagi,

"Awak, it takes a great husband, with great kepercayaan untuk lepaskan isteri dia pergi mengejar cita-cita. Support yang tak ramai suami boleh bagi. Tapi awak, simpan semua keresahan tu, untuk support saya kejar cita-cita saya. Sebab tu awak awesome di hati saya."

Lima tahun.
Kalau dia tak letak kepercayaan kat aku, mungkin tahun kedua aku dah berhenti dan stop kerja-kerja site.

Walaupun aku pernah terlanggar janji, tapi dia tetap support aku. Sepanjang lima tahun, tak pernah sekali dia suruh aku berhenti mengejar impian aku. Tak pernah sekali merungut bila terpaksa berjauhan. Insha Allah, aku pegang kepercayaan dia.

Dia, my pillar of strength.


Lima tahun.
Terima kasih untuk lima tahun yang awesome.