Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Sunday, February 15, 2015

Err.. Hye

Oh..aku ada blog rupanya. Setahun lebih hiatus. 2014 takde post langsung.

Janji nak update pasal wedding, sampai Anniversary ke dua pun tak ter-update. Tak payah update terus jelah. 

Sekarang hadap instagram & twitter. IG is more about my picturesque journal. So intimate for me. I just love to look back at my old pics and reminiscing the past moments. Different people, different plak cara dia guna IG ye dok?

The last post rasanya cite pasal my PJJ.  Merapu banyak sebab jiwa kacau kena jauh dengan suami. Lepas dapat balik KL, jiwa kacau lagi. Dugaan yang ni, aku rasa lagi hebat dari dugaan berjauhan. Hampir jatuh, hampir ranap dan hampir karam. To the extend, aku rasa, aku lagi sanggup diduga dengan PJJ dari dugaan yang satu ni. But after a lot of doa, solat hajat, aku cakap kat diri sendiri..pelan-pelan kayuh. Nak laju-laju pi mana ntah. Yang mana tersilap langkah, undur balik, walau sebenarnya...hmm.. walau sebenarnya cukup jauh sudah sesat.

Alhamdulillah.. usaha kami dan doa yang tak putus2, we managed to put them back on place (hopefully). Now, rasa macam diberi peluang kedua. 

Move on.


Looking back at my old posts, banyak betul aku berubah. Macam-macam phase. Dari phase bajet rebel, bajet pemuisi, bajet macam-macam lagi la.. sampai la phase sekarang. Phase wanita. Eceh. En Somi banyak didik aku, to be at this point is something that aku tak pernah terfikir pun. It is an achievement for me. To some people tak banyak, but to me.. Allah.. besar betul. Bukan senang nak didik hati. Nak-nak orang yang degil macam aku. Macam-macam cara En Somi guna untuk didik bini dia ni. Huhuhu. Maaf en Somi sebab kena jadi penyabar gilaaaaa...

Two years of marriage.

24 times of frustration. Belum ada rezeki. Takpa.. bercinta berdua dulu sebelum bertiga atau berempat kan. Bercinta bertiga berempat tu bukan bercinta dengan madu ye.

Aku cakap kat En Somi;

Aku  :  Awak, nanti kalau kita sama-sama masuk syurga, saya tak nak payung emas tau. Saya tak demand.

En Somi : Hmm... Tapi niat kena ada.

Aku : Huh..??

En Somi  : Niat benda sunnah dapat pahala tau.

OK. NIAT JE TAU!


Bye.