Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Tuesday, December 29, 2009

Baktisiswa Perdana 2009

Before this aku ada mention pasal ToT Baksis. Lama sangat sampai dah lupa pasal BAKSIS hari tu. actually bukan hari tu. Tapi bulan lepas kat Kampung Temai, Pekan, Pahang dari 17 - 22 Nov 2009.

Since aku urusetia, aku, cik Elly, Wei Hao ngan Mira gerak awal. Pegi muadzam dulu dan meeting ringkas ngan Program Director. Esoknya ada meeting dengan penghulu dan tok Pat. Balik je dari meeting ngan orang kampung, aku kena bagi briefing pulak kepada peserta pasal tentatif program. For the first time ever, aku hampir meletup sebab pressure dengan peserta tapi nasib baik berjaya dicover oleh Azan ngan Hafiz. Since briefing session dah habis lambat, makanya aku juga terpaksa tidur lambat menyiapkan list peserta dan attendance peserta. Tapi tak boleh merungut sangat sebab ada biro lain yang lagi lambat tido atau tak tido langsung. Memang tabik la.

Tu je pre-program yang aku nak cerita. Yang lain gambar je la. Sebab panjang sangat kalau nak cerita. Program 5 hari weh.


Lepas habis meeting ngan penduduk kampung

Ikrar Peserta Baksis Perdana 2009


Favorite Pic. Tenun kain.

Walkie talking dan henfon pinjam tak pernah lekang

Kam Ho's Birthday

malam kebudayaan


program ekonomi penduduk

Oh.. Since masa Baksis henfon masuk air, makanya aku terpaksa pinjam phone Nipa. Hari last baru la boleh guna. Sepanjang Baksis tu, hanya gambar dengan family angkat je sempat ambik dengan phone sendiri.

Bersama family angkat

dengan mak angkat

aku, kak su, abah angkat, angah, Shida
aisyah, najmi dan adam.



Walaupun hujan, masalah, stress, meeting sampai 2-3 pagi dan macam-macam lagi, team urusetia Baksis memang sempoi. Habis Baksis pun boleh lagi lepak sama-sama dan tolong menolong pinjam note dan buku teks contohnya. Betol tak 'Sudin'? inside jokes. Yang paling terhutang budi adalah semestinya biro program; Azan, Nipa dan Jeniffer. Thanks a lot. Maaf sebab ketua korang ni tak cukup pengalaman tapi sebab koranglah, pengalaman first ni paling bermakna. =)


biro program


urusetia baksis perdana 2009

1 comment:

Zeenathul Azreen said...

Salam. Hai, sy Zeenathul Azreen, pelajar UIA. Sy bercadang nak buat program Baktisiswa. Tempat yg sis post kat entry ni agak menarik. Boleh sy dapatkan contact no. sesiapa fasi atau urusetia yg terlibat dgn program ni dan tempat ni khusunya? Terima kasih sangat2 ya. :D