Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Saturday, January 15, 2011

Adriani Adnan & Fatin Suhana

wow. blogger famous dua-dua ni. i bet lot of people already wrote about both of them. Two beautiful hijabis that caught my attention on my first sight.

Sebenarnya ramai lagi fashionista bertudung yang lawa dan sangat cool contohnya fatin liyana, lady fira, shea rasol. Tapi dua orang ni saya suka sebab diaorang bagi inspirasi untuk berfesyen even pakai tudung bawal. Bukan benci fashionista ber-shawl, tapi.. muka saya ni tersangat-sangat la tak sesuai bila pakai shawl. nampak bujur pelik je. so bila sy suka tgk dieorang pakai, terfikir, alamak! kena pakai shawl baru nampak kemas, kalau pakai tudung bawal mesti tak kena. terus sedih. terus takda idea. terus jeles dengan orang yang pakai shawl nampak kemas dan cantik.

So the merit goes to this two girl.

Adriani Adnan.

This cute Adriani ni dah lama saya follow blog dia. masa tu blog lama dia; Confessions of a Shoppaholic. First picture of her yang caught my eye was this

 nice yellow toga dress

that time i was like, how come she managed  to put toga dress together with hijab and still looks very lovely and modest? *jeles. 

after that, this picture came out.


aduh, masa tu drolling tengok. alahai comeynya awak ni cik adriani dan sangat style.
ok cukup.cukup. so after that, tak pernah miss her blog update walaupun pernah komen skali je. and one more, dia sangat la tak sombong ok. dia penah comment kat my wall and also reply my twitter. walaupun sekarang dah jarang nampak dia pakai tudung bawal camni, tapi still adore with her style. how i wish to sit together with her and tanya banyak2 mana dia dapat inspirasi macam ni. huhu.

next


yang ni pun tersangat-sangat la famous. Cantik dan humble. simple je style dia tapi nampak presentable. pernah tengok dia in real life kat ikea. dia lalu sebelah, tapi tak berani nk tego. cantik sangat, rasa kerdil je diri ini. balik tu terus fb msg  dia and she added my facebook. 


* i know u will agree with me. =)

So this post is dedicated to both of these lovely girls. They inspire me a lot. To be beautiful, smart, confident and humble. Thanks Adriani and Fatin. =)

all the pictures are from their blog and facebook. 


*kalau tak suka sy amik gambar ni,  do tell me ok. sorry. =)


p/s : fashion is not about wearing all those designer pieces, but to put on something right at the right time,place and in the right environment with the right attitude and confident. ;) - me.



6 comments:

Adriani said...

Thanks so much for this anon! :')

Really made my day after a tough one at work...

Yeah well, I do still wear bawal to work every single day... senang kan bawal??? hahaha :D
shawls only for the weekend for me as of now :)

teenot said...

I do agreed with you dear anon..they inspired us with their lovely style..hehe..

yeah..I suka your statement tu..bukan perlu mahal nak berfesyen..it's about how we carry ourselves with our outfit!..the most important thing is CONFIDENT!..hee..good job!

fatinsuhana said...

salam :)

dear.. thanks for entry! sgt teruja masa baca n i can't stop smiling! senyum sebab malu. eheh. segan2.
ape2 pun, be confident in what u're wearing as long as it's not too much. kata orang, less is more :)

a n o n said...

adriani - i'm glad that u r happy with this post. =')

teenot - apa-apa hal confident tu yang penting kan?

fatinsuhana -thanks for the advice. suka sangat kamu punya attitude. =D

Chempaka Sari said...

cantikkan kan dia....

Enuni Hanim said...

Hye! Tumpang lalu jap ye. Nk promote this blog, http://hijab-intrend.blogspot.com/

Kat sini ada shawls yg cntik and gojes. Latest is, custom made shawls yg kami sdiri reka. Sgt cntik! kalau free, jom terjah okay? thanks!