Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Sunday, January 30, 2011

pre CNY holiday.

Happy CNY holiday people! banyak universiti yang midsemester break sekarang termasuk aku and adik akuh ini. Before balik, alang datang KL dulu dan balik sekali dengan aku. bila dah ada tambahan kepala shopping macam aku, haruslah menjelajah ke mana-mana tempat yang sempat kami jelajahi dalam masa separuh hari. walaupun sekadar window shopping. Dengan masa terhad ; 9 pagi hingga ke 6 petang sebab 8.30malam kena gerak balik terengganu, kiteorang dah ke Midvalley pkul 10 pagi. Weekend plus Malaysia IT fair, parking lengang. Siap boleh tukar-tukar tempat parking lagi. Tapi..... sampai je kat IT fair tuh, kaki pun takleh nak sorong. fuhh! belasah je masuk sebab dah tahu nak beli apa and dah tengok layout kat mana tempat nak cari antivirus, printer and pendrive. Yang paling best, dapat beli pendrive 4GB dengan harga singgit. yup, RM1. hehe. But kena beli barang Kapersky RM100 keatas la. Kebetulan aku beli AV for 3 user, dapat la redeem pendrive tu. Tak lama pun kat IT fair tu.

 Dalam pukui 12 dah gerak pg Jalan TAR for shawl Hunting. Yang ni aku suka. Ye la lama dah kot aku tak cari tudung. Naik KTM from Midvalley ke Bank Negara. Lama siot tak naik komuter. Jakun je tengok ada pink coach. Excited pulak, lebih dari alang yang turun KL sekali sekala ni. Sekali sampai je Jalan Tar, rambang mata. Memang macam2 ada, yang tak pernah terfikir wujud and tak pernah jumpa kat blogshop pun ade. serius. ada murah ada mahal yang tak logik. Tapi overall, memang cantik2 la. Patutpun orang suka pergi jalan TAR. hais. sempat dapatkan selai tudung pakistan, inner 2-3 lai, alang pulak beli pashmina. Alang lagi banyak la shopping. Jarang2 turun KL.  Lepastu ke Midvalley balik untuk amik kereta. Masa kat Jalan Tar tu, punya la excited camwhore, check2 balik, semunya tak save.  isk.

Sebelum balik apartment, singgah The Mines dulu, cari barang yang patut and lunch. Pukui 4 baru lunch. Keterujaan sebab cari tudung terus lupa nak lunch. Jadi kami pun lunch di...

Sushi King!

Macam2 amik. rindu gila nak makan sushi. Kaklang buat lawak bodoh. Dia cicah wasabi banyak2. Aku cakap jangan cicah banyak, wasabi ni pedas. Pedas dia bukan macam pedas cili. dia dengan konfidenya, cakap "tape, alang memang suka pedas pun. Alang selalu je makan sushi kat Perak." sekali amik ko, mahu perit hidung tahan wasabi. Hahaha! kan dah cakap. Dia cakap lupa wasabi rasanya macam tu. karut betoi.

Kali ni make sure bila dah amik gambar, SAVE!. so ini lah hasil tak-malu-amik-gambar dalam sushi king.

first round punya hidangan


seken round

dah habis makan, jalan2 dalam the mines, tapi tak sempat nak tengok wayang. balik tu bergegas bersiap sebab syuk dan ijat ajak jumpa. biasa la kalau dah jumpa memang takleh berhenti bersembang. kalau tak balik terengganu, rasa memang sampai malam pun boleh lepak2 lagi. 

so now dah ada kat terengganu. home sweet home. and today.. hari lahir Abah

abah kamil umi


Selamat Hari Lahir yang ke 51 tahun, Abah. 
Kakak sayang abah.
<3




Oh.. nak promote sama Personal English Lesson by Sue Anna Joe. Dah pergi satu kelas dia di Itudio Studio dan sangaaaaaaaat fun. Seriously. mula2 sampai malu-malu kucing gak. tapi dah nak balik tu dah rasa selesa dengan Kak Anna. Nak nak masa bersembang kat Pizza Hut. Can't wait for the next session. So sape2 yang ada masalah berkomunikasi dalam bahasa inggeris, class ni memang bagus. Open discussion dan boleh sembang santai. tapi kena dalam bahasa Inggeris lepastu Kak Anna akan betulkan. Lepas ni mungkin ada task. jangan takut, tak macam kelas english biasa. Kalau sapa2 berminat boleh kontek Kak anna. cuma tekan kat link atas itu.Recommended! By the way, HI SITUKANGHAMBAR, new friend from PEL class. =)

2 comments:

situkanghambar said...

oh malu lah saya di sebut nama di sini~

a n o n said...

haha. malu ke? malu2 kucing?