Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Tuesday, April 2, 2013

Entering new phase of life : Behind the scene

Alhamdulillah

Everything went well. Walaupun kelam kabut sedikit here and there, maklumlah anak first but yeah.. i am glad that it went well. :)

Seriously need to update pasal wedding preparation since ramai yang personally email, sms, dan segala jenis bentuk komunikasi bertanyakan pasal vendor untuk dresses, pelamin, photog n even makeup. so senangnya, next time aku bagi je link blog ni yeh? last week baru je bagi sefolder gambar kat member yang tanya pasal wedding aku untuk preparation kahwin kakak dia. siap aku describe satu2. huhu..

It is the joy of sharing the best moment of my life. The preparation and the event itself. I had fun organizing it with my fiancee. He was very supportive and helpful, even he himself did his task very well. Also, not to mention the coffee shops, wedding magazines we bought and bawak ke hulu kehilir on our meet ups.

inspiration. really helpful

And I still remember Dome Alamanda was our first wedding preparation meet up. Ngeee...

Booking our honeymoon flight at McD Equine

budgeting, Glad that he is a pro on this. Old Town White Coffee Kelana Jaya.

Brainstorming wedding theme, Theobroma The Curve.

 
Alhamdulillah, money wise, Allah permudahkan untuk kami. Ye lah, kami kenal tak lama mana, decided untuk nikah, so ada 3 months sahaja untuk buat all the preparation. Tak boleh nak survey sangat. Mana yang berkenan, book pastu terus proceed. Memang terasa bersyukur sangat sebab tak payah pening dah bab duit. But tenaga kerja, memang cabaran besar sebab yang tinggal hanya umi dan abah. Abah pulak outstation seminggu sebelum wedding n the venue.. rumah kami yang separa siap itu, terbengkalai seketika sebab abah takde. cabaran gila bila malam sebelum nikah baru nak pasang kipas dan lampu sementara dalam bilik pengantin. Nak cari orang upah pun tak sempat.

syed helping abah doing my room.

Tapi Allah SWT tu paling berkuasa, kawan2 datang right on time, mereka la segala yang tolong itu ini, dah Alhamdulillah, krew pelamin nikah bertungkus lumus bersama kami sekeluarga mendekorate rumah yang setengah siap itu. Sampai kul 4 pagi.

Panjang betul nak cerita satu2.. kenapa rumah yang separa siap tu yang jadi venue, tunggu cerita next time. Husband dah geleng kepala sbb dah lewat. just a short updates from me.

Ya Allah.. Alhamdulillah, Kau telah permudahkan urusan kami. :))


P/S: kalau ada yang seriously nak tahu pasal preparation kawin n how to manage it, boleh personally email : zahra910[at]yahoo[dot]com  or private msg kat fb. Seriously, best gila share pasal preparation kahwin and kalau boleh nak semua orang rasa enjoy prepare kahwin. *tetiba rasa bercita2 nak jadi wedding planner.

No comments: