Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Saturday, May 14, 2011

Murni

Setelah seharian tak leh bukak blog, akhirnya....

jadi aku nk merapu sempena blogger dah ok balik ni. boleh? =P

Cerita bilik ku sem lepas. wtf.

Before this aku duk kat Ilmu. ok apetu ilmu or murni ni? nama apartment kat kolej aku. dulu aku selalu dengar senior cakap, kalau duk kat murni memang tamau balik ilmu wa cakap lu. kalau ilmu ada dua jenis, satu: apartment ada 2 bilik for 4 orang kira satu bilik kena share dua orang, satu lagi, ada 4 bilik, boleh duk sebilik sorang, but murni, only rumah yang sebilik sorang je. aku lebih suka ilmu sebab environmentnya, dan parking space yang banyak, so takyah berebut nk apply sticker kereta. huhu. tapi last sem, kena duk kat murni.

first experience, Parking Penuh! haih. kadang2 kena parking luar makgad. nasib baik sempat apply sticker kereta. untuk parking dalam kawasan apartment sangat limited edition and based on first come first serve basis. tapi final year final sem student di berikan pengecualian.


rumah aku tingkat 9, apartment ni sebelah je dengan highway ke putrajaya, actually, dari bilik aku boleh nampak JW marriot dan hospital serdang. dan disebabkan rumah ini tinggi, maka, bila malam je sejuk. siang pun tak panas sangat. cuma taleh tahan bila ribut la, sebab bunyi guruh macam sebelah telinga je. tsk.

tapi overall. SANGAT SUKA! tak menyesal langsung duk murni. bilik besar compare to ilmu. ruang tamu n dapur pun besar. dan pemandangan pun cantik.


hospital serdang. kadang2 pagi2 buta boleh dengar siren ambulan.

so meh kita tengok bilik saya ini...

katil n lampu tidur. act aku tidur tak tutup lampu. aku just malapkan je table lamp tu. 

tempat favourite, online dan segala di sini. tapi study kat ruang tamu sebab ada meja study kat hall
sebelah cermin tu pulak ada wardrobe besar.

koleksi handbag, board n weight scale. 


ha.. begitulah bilik aku sahaja. gambar hall, tempat study n dapur terlupa nak amik. ada balkoni untuk jemur kain and 2 bilik air. furniture? semua provided, dari katil, almari baju, meja study, meja tepi katil meja makan kerusi ruang tamu almari kasut etc. just bawak brg2 personal je.
tapiiiii.... harganya, per person. RM280 sebulan, so darab 4 orang.. u do the calculation. tu harga excluding electric bill. electric bayar asing pulak sbb guna prepaid meter. nasib baik internet n air free. tapi abah bayar semua. terima kasih abah. hmm...dengar kata, this semester dah jadi RM380. betul atau tak, wallahuallam. walaupun aku dah habis belajar, kesian pulak kat junior.

Sebenarnya.... rindu kat bilik ni. gegeh aku decorate sampai mia cakap bilik aku macam taman.. nicky pun cakap aku semangat. haha. tapi bilik ni sangat selesa. just nice untuk aku duk sorang2. suka. 

Murni 1 09 05 - 2


Bye bye Murni. huuuu

*aku tak cabut sticker2 bunga2 tu, sape2 yang dapat bilik tu lepas ni, untung la. (kot) 

No comments: