Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Saturday, June 18, 2011

Traffic Blog?

Sape blogger kat sini yang kisah pasal traffic blog? yang hari2 tengok sitemeter/analytics nak tengok berapa banyak visitor mai?

Err.. actually kalau aku, takdela kisah sangat. Sebab blog aku pun bukan nak suruh jadi femes ke ape. Blog merapu je nih. Tapi semalam masa tengah google tutorial photoshop, terjumpa tutorial blog skali kat random blog i visited. cari2 balik tak jumpa blog tu, terdelete history skali masa clean computer td... eh apasal panjang aku bercerita ni?

then ada satu tips nak naikkan traffic blog. Supaya boleh dapat unique visitor beribu2 lemon. so.. i just give it a try and tak tahu la camne kan. tapi rasaya boleh je nak kongsi kat sini.. lepas register dapat email. hari ni baru cek. nanti la kita tengok jadi ke tak so-called-traffic enhancer hi. huhu.

tapi sape2 rasa nak try.. ni stepnye, mudah saja. tak sampai seminit pun.

Mula.. click kat laman web ni.. free web traffic



kalau malas baca boleh scroll trus sampai jumpa kotak yang ada list 6 link website.


pastu open 6 laman web tu pastu tunggu dalam 12 saat sampai ada kuar code macam gambar kat bawah ni kat EACH of the website yang dibukak tu..




copy code yang dalam bulatan tu for EACH page yang korang bukak, then copy masuk setiap code dalam setiap kotak kat bawah. senang kan? pastu isi la yang lain macam biasa.



tekan SUBMIT.

tunggu email untuk activate kan link anda.

easypeesy kan?

actually ni sama dengan sistem yang  kena replace2 link tu.. tapi yang ni lagi senang sebab kita just isi code n yang lain computer generated. so tak leceh pun. kalau nak try boleh la. tak rugi masa. kalau tak dapat visitor pun tak rugi jugak. benda free. but minimum boleh dapat 10 unique tau. nanti kalau jadi sy akan post kan len kali.

Btw, unique visitor membantu untuk advertisment anda. boleh la naik sikit sen dalam akaun. kalau nak try kat laman web lain macam tumblr ke pun boleh.

so first step.. bukak laman web ni..

selamat mencuba.
=)

2 comments:

♥ Elin ♥ said...

setakat sy si ikan bilis nh x perlulah nak check kan..wat malu jer nnti hihiih.apa2 pun tq bg info..blh share dgn org lain eh .. ;)

a n o n said...

saya pun blogger kecik2 je. tp kalau rajin boleh signup any site meter counter. kadang2 boleh jadi semangat nak berblog tegok ada new visitor even sorang.

=)