Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Tuesday, April 12, 2011

Dedicated post : Faiz & Syed

These two guys are my study partners, my mentors, my gurus and my part time tutors. Meet Faiz & Syed

Syed

Faiz

Dua-dua orang yang tak pernah putus asa ajar aku dalam pelajaran. Tak pernah hilang sabar dengan aku, tak pernah tak ajak aku study sama2. Sentiasa concern dengan aku punya studies. Memang kalau aku study, tak ada Faiz dan Syed, takkan sah. And because of these two, almost every night study. Merata2. habis mcD area bangi, putrajaya, kajang even ke damansara pun redah. Tak masuk tempat2 lain lagi tu. hahahaha. rekod sungguh. Takde dieorang tak study la aku. Master of mechanical engineering (over sket, but yes) and this two have gained my respect to the max! Bukan stakat dalam pelajaran, tapi dalam segala hal. Asal mintak tolong, eh, tak mintak pun, tapi kalau tahu aku dalam kesusahan mesti ada, mesti tolong and tak sedikit pun pernah mintak balasan. Malu jugak, tapi tak mampu membalas jasa mereka setakat ni, terlalu banyak weh. Sampai bila2 tak mampu nak balas. Ilmu yang dieorang ajar tu akan kekal. Rasanya kalau takde dua orang ni, hancur jugak study aku. huhu. Tak payah mintak, dieorang dulu tanya  notes / material cukup tak. haih. kalau cerita pasal dua orang ni, sampai bila2 tak habis, terlalu banyak. Tak masuk berenjoy sama2. Because of these two jugak, i've learn, 'study2 jugak, enjoy kena ada'. Kalau malam tu karok or wayang, lepastu akan study jugak even dah past 12am. Tak lupa jugak, kalau aku balik terengganu, mesti kol aku tanya khabar.

Haih sedihla nak tinggalkan semua ni. ='(

Too much tau. hmm. apa2 pun, aku nk korang tahu bahawasanya, korang orang yang paling aku sayang. *tahan air mata. Aku doakan, Syed, dapat kerja kat tempat yang kau cita2 kan. Aku akan sentiasa doakan kau. Faiz, pun sama and semoga kau dengan Eza bahagia sampai anak cucu. Aku takkan miss kau punya wedding. Ok korang berjaya buat aku menangis sekarang. ='( Ilmu yang korang ajar kat aku akan aku guna sebaik mungkin. Aku doakan hidup korang sentiasa dirahmati Allah and murah rezeki sentiasa. Aku hutang korang terlalu banyak kot. Ni je yang mampu aku buat stakat ni. Aku tahu korang ikhlas sebab tu aku rasa lagi berharganya korang. Insyaallah. Aku akan rindukan semua ni nanti. ='(


*aku sensitif n sentimental. Jangan bahan aku please. Aku serius ni. huhu.

1 comment:

nik faiz said...

Bro, ko jgn nangis byk sgt sbb da susah nak lepak ngn ko k.Thanks for the appreciation. Just want to let you know.. We help you because we really care and it is because you did the same. Jaga diri ko baik2 k. Jaga jamil baik2 gak. Moga korang bahagia sampai bila2. Aku sedih gak sbenarnye tp dah nama pn antara lelaki macho kat uniten, so aku kne ah cover2 sket. T.T. We had fun aite? heh. Jaga diri k babe. kitorang takde dah nak tgk2 kan ko. ko kne fully depends kat abg JJ ko. haha. Peace Up!!