Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Sunday, April 10, 2011

farewell dinner night out

kali ini cerita saya melantak di TGI's Friday pula. dinner bersama kesayangan saya.. atiyah dan aida.

blur

Pagi tu ada  Mechanical Engineering Invention and Innovation Competition (MEcCA) and aku one of  the finalist. Event tu habis lambat mnyebabkan aku tak sempat lunch and terus drive meredah jam ke Subang Jaya. Akibat kelaparan yang amat, aku sempat beli goreng pisang singgit tepi jalan n makan trus dalam kereta. huhu. sadis. Tya pulak jam kat federal highway dari tempat kerja dia. Nasib baik aku tahu short cut yang tak berapa teruk jamnya ke sunway, so sempat pickup eda dulu kat USJ and terus jumpa tya kat Subang Prade. sepatutnya makan pukul 6 tapi jadi makan pukul 8. dapat je seat, semua terkocoh-kocoh amik menu. laparr deh.

the menu

eda cakap rambut tya macam kerja dua shift tak berenti

lakonan semata

eda, posing without the menu

setelah kata sepakat diambil, maka kami mengoder makanan2 seperti gambar rajah di bawah


Appetizer : 
Parmesan Ques with bacon yang telah habis di lantak sebelum sempat di snap

Mine is Well done New York Strip


Tya's Chicken Fingers

and lastly Eda's Sirloin Steak

Sebelum tu sementara menunggu makanan sampai, sewajibnya la mengambil gambar. 




tak tahu apa motip tya amik gambar half muka. hahaha

lepastu makanan dah sampai, mintak abang waiter handsome kedua ambil gambar kami.


he said, tya is closing her eyes where actually, she's so tired that her eyes looked almost closed in the picture. and abang waiter ni dua2 gambar dia ambik pun bergegar. mintak ambik gambar banyak2 kan tak pasal2 dia tukar profession dari waiter ke photographer tak memasal. 'I aint photographer yaw'  ok tak perlu reka dialog sendiri.

the food, tak nak cakap sebab ramai yang tahu kesedapan tgi's ni. but i would prefer Tony romas, i setia you.. and this new york strip is not as good as new york chimichurri strip i had with hafeez the other day at this same tgi's.


New York Chimichurri Strip (well done) - last ramadhan.

Tgi's Friday environment and the staff  are undeniably awesome. they are very friendly and happening every and each time i went to this restaurant. i wish i can have a birthday celebration here someday. but hafeez cakap kat oversea the staffs are more happening. 

so lepas chit chatting, we were ready to go back. tapi sebelum tu, kalau dah nama nya G.I.R.L.S, bergamabar tu adalah perkara wajib even in the rest room. *ehem



and in the lift.

sebelum balik tya bagi ini kepada saya. she's so thoughtful to give me a book as a gift. yes, i prefer book err.. maybe cash first baru buku kot. hehehehe.

=)

omaigooddddd... *taking a deep breath. 

I WILL BE MISSING YOU GIRLS!!

rasa nak menangis la pulok. saya ni kan awok2 sekalian, sangaaaaaaaaaatttttt sayang kat awok2, lepas ni kalau nak terputiputi macam mana, nak ber day's out ke minum2 ke cane awok2?

haaih... apepun, we had a lot of fun right?
doakan la jugak saya dapat kerja cepat2 n dapat jumpa balik awok2 semua ni secepat mungkin.

ILY =')



No comments: