Welcome

Assalamualaikum & Bismillahirahmanirrahim

Tuesday, April 26, 2011

KRK VII (cont..)

KRK VII yang sebelum ni bolek klik SINI
ok jom sambung pasal KRK lagi... tapi kali ini meng-reduce-kan gambar sebab kalau dah namanya ahli wawasan, gila gambar adalah simptom2 yang paling ketara. jadi letak sikit je la.


after canopy walk tu amik group photos. macam biasa.


lepas tu pergi jungle trekking di bukit terisik. Yang ni memang menguji stamina btol. Aku dah la hampir setahun stengah meninggalkan dunia sukan. lemak membuak2 dalam badan ni. stamina tahap bateri flat dah. budak 2 ni cakap tinggi macam Broga Hills tapi yang ni lagi curam. Apa yang memotivate kan aku untuk sampai ke puncak adalah membayangkan ada meggi di atas sana. idea eymo ini berjaya untuk aku, mia dan eka. akhirnya menjadi antara orang terawal sampai. tu pu dah almost merangkak. huhu. gambar? tak banyak sebab tak larat nak berdiri tambah panas pulak tu.

#6 Mandi di Lubuk Simpon


Lubuk simpon ni best. sungai sejuuuukkk tapi bau.. pergh bau petrol sebab ada bot kecik lalu lalang macam kat belakang dalam gambar tu.  Aktiviti santai. siap main polar bear dan biawak buaya versi ciptaan abang zaki dan lain2. siapa yang pernah jadi fasilitator or aktif dengan kelab wawasan memang tahu la game ni. seronok sebab sape kalah kena duk tengah bulatan pastu ramai2 simbah air. yang taleh belah, kesian azi, dia keluar dulu jadi dia orang paling lama duk dalam bulatan tu. pas tu setiap kali orang lain kena masuk bulatan tu, berkali2 la air tu disimbah. 10 orang keluar, 10 kali la azi terkena skali. *macam ayat berbelit. ah sudah. tapi fahamkan sendiri la ye.

lepas tu kami kena masuk kumpulan kami dan bincang persembahan untuk malam kebudayaan. bertemakan kehidupan orang asli kaum bateq. 

#7 Malam Persembahan Barbeque & Karaoke.

Malam yang sangat best. walaupun aku masuk bilik awal akibat keletihan. Biasalah, kalau nama je persembahan, memang gelak hampir pecah perut tu wajib ada. nak cerita pun tak dapat. tapi yang paling di ingati adalah lawak Amar mengandung pastu berebut laki dengan syu. tegah gaduh boleh lak Am cakap
 'AKU NAK BERANAK SEKARANG' terus buat aksi beranak. masa tu semua dah putus urat gelak. hahaha. BBQ best. lepas tu layan Monopoly Card. Enjoy!




group yang menang dapat.................. turn yang pertama untuk karaoke. haha. tapi yang bantai karaoke awal2 nya group lain. 

#8 Donut Game

Haaaa.. teka apakah donut game ni? game ni adalah gabungan game frisbee dan bola jaring. dimana 'donut' dibaling hingga sampai ke gol sendiri untu dijaringkan. jom tengok macam mana gaya gol game donut ni...

nampak yang berdiri atas kerusi tu? tula golnya. jadi kami perlu memasukkan donut tersebut ke botol yang dipegang. Oh ini juga satu2 nya golie yang memasukkan gol untuk team nya sendiri dengan gaya yang tak terjangkau di akal fikiran. haha.

lepas dah habis sesi bermain ni, maka perlu berangkat pulang, apa guna baju KRK kalau tak di ambil gambar beramai2. apa guna kamera gedabak abang zaki kalau tak di penuhi dengan gambar kitaorang..


bukti gila gambar

roommate. tengah tunggu bas untuk berangkat pulang.

eh jap... tambahan. antara gambar belakang tabir favourite aku

setiap kali ulang alik dari penginapan ke kawasan taman negara, kami diangku oleh jip ini!

bersama photographer KRK 7 dan otai kelab wawasan, abang zaki.

group choco dihadapan 'toilet' tree

muka happy selepas kelaparan akibat aktiviti water shooting, beli burger tepi sungai melantak terus dalam jip.

dan 

SELAMAT TINGGAL TAMAN NEGARA

it was super duper fun fun fun





No comments: